<<<

 

 

 

Ja hij is er, klik hier voor een leuke film van deze dag !

 

De RegioRondRit 16 mei

 

Zoals gebruikelijk werd er weer verzameld en koffie gedronken op de Europalaan. Belangrijke zaken werden besproken zoals; “Waarom heb jij je Harley ingeruild voor een Kawasaki?” en “Gaat de zon nog schijnen?”.
Uiteindelijk duurde het tot de koffiestop voordat de zon ging schijnen…
Want toen de groepjes klaar stonden voor vertrek begon het te druppelen. Hee dat was niet voorspeld en het regenpak hadden we ook thuis gelaten. Gelukkig keek iedereen even streng omhoog en toen was het weer droog. Allemaal in het zadel, lekker vlot de garage af, rechtsaf en toen file. Kruip door sluip door kronkelden we door de stad en uiteindelijk werd het groener en reden we tussen de plassen door bij Loosdrecht.
Dat kost een hoop energie dus werd het tijd om dat aan te vullen bij De Colonie in ’s-Graveland. Gelijk wat bekende gezichten zien zitten toen we daar binnenkwamen, maar dat bleek het achterste stukje van groep 3 te zijn.

Met het zonnetje erbij weer verder door de polder en het Gooi. Daarna stonden er wat meer bomen en kon iedereen bij Het Klimbos z’n nicotine gehalte weer even op peil brengen. De mist en de rook van al dat gepaf bleef nog een tijdje in het bos hangen maar daar hadden wij geen last van.
Beatrix was niet thuis, dus we reden gelijk door richting Soest en toen werd het alweer lunchtijd, dit jaar bij Bergzicht in Woudenberg. Soepje, broodje, kroketje erin, soms nog even kauwen en daarna uitbuiken en verder met de belangrijke praat van vanochtend.

Het volgende gedeelte ging richting de Heuvelrug, leuke weggetjes en lekker bosrijk. Ook een paar mooie bochtjes en toen over de Grebbeberg richting de Betuwe. Bij Ommeren was de geplande tankstop en konden we weer even de benen strekken.
Daarna slingerden we tussen de fruitbomen en over dijken door richting het veer bij Wijk bij Duurstede. De groep paste in één keer op de pont en de overtocht werd uiteraard betaald door de motorclub.
Het laatste stukje naar Houten verliep ook probleemloos en groep 2 en 3 kwamen keurig volgens dienstregeling aan bij de Engel. Groep 1 kwam voor driekwart aan; later bleek dat een paar rijders op bijzondere wijze bij een andere pont de overtocht gemaakt hadden. In ieder geval smaakte het eten er niet minder om en was het weer één groot smakfestijn van jewelste en konden we daarna weer rollend naar huis.

Dat was het weer , alle trouwe fans bedankt voor het mee rijden en hopelijk tot de volgende keer, het MTC_GVU motorweekend vindt plaats op 7, 8, en 9 september. Genoeg geschreven met de nieuwe MTC-GVU pen, groetjes Joris, Bertus, Ab