<<<

 

Het verslag van deze dag!

 

Sinds december rijdt Qbuzz in het DMG gebied rond, dat was voor de motorclub een goede reden om dat ook maar eens te proberen en dat is gelukt!
Na een aantal jaren achter elkaar van mooi weer, was het dit keer helaas wat minder mooi. Sterker nog, woensdag 8 mei zou qua weer de slechtste dag van de hele week worden, er werden flinke buien voorspeld.
Van de ‘mooi-weer-rijders’ kozen er dus een paar het hazenpad, maar gelukkig was het overgrote deel ’s ochtends aanwezig voor de line-up op de Europalaan. Toen was het ook nog droog trouwens.

Met veel bombarie en gezelligheid vertrok de stoet, om te beginnen met een stuk van lijn 65 richting het klooster en daarna werd Vianen geschampt en gingen we de polder in. Ruim een uur lang konden we genieten van droog weer en een mooie omgeving. Voor we het wisten waren we alweer in Groot Ammers.  Café Sluis was speciaal voor ons open gegaan voor een bakkie en een gebakkie.

Tijdens het stukkie appeltaart doorslikken begon het toch te regenen, dus met de regenpakken aan weer in het zadel voor de volgende etappe. Mooi hoor dat DMG gebied, over dijken, langs het water, maar ook kronkelige en smalle polderweggetjes. We reden zelfs een keer een woonerf in, om daarna opeens weer in de prachtige polder uit te komen. De regen hield zich in, veel meer dan miezer werd het niet gelukkig. Via een rookpauze (waar ook flink veel snoep rond gaat, het lijkt wel een snoepreisje dit)kwamen we uiteindelijk terecht in Giessenburg. Daar zit Plein2, waar we een heerlijke lunch geserveerd kregen. Op alle mobieltjes werd buienradar op alle mogelijke verschillende manieren bekeken en vergeleken en de conclusie was dat het vanmiddag wel eens droog zou kunnen worden, of dat we nog even met de bui mee reden.

De route werd vervolgd en uiteindelijk kwamen we in de buurt van Geldermalsen, waar bij de gele bogen nog even het sanitair bezocht kon worden en er ook nog iets brandbaars aangestoken kon worden om te inhaleren.
Een klein stukje Betuwe achtig gebied doorkruist, via Buren en Culemborg de dijk af naar Vianen.
Daar de A2 op naar Utrecht. Het geplande buffetje was bij Basecamp, dat zit bij de oude werkspoor gebouwen vlak bij eindpunt lijn 5 Cartesiusweg.
We hebben daar heerlijk gegeten, terwijl we naar buiten keken waar het onweerde en de regen met bakken naar beneden kwam, dus op zich goede timing. Eind goed, al goed, want iedereen kon huiswaarts met de zon in de rug en geen vuiltje aan de lucht!

Voor volgend jaar worden er nieuw bestuursleden gezocht om ritten te organiseren, Bertus, Ab en Joris hebben aangegeven om  te stoppen. Lijkt het je leuk om wat te betekenen voor de motorclub, neem dan contact op met de PV-GVU, waar de MTC  ook onder valt, bedankt iedereen en tot ziens!